Consiliere pentru dezvoltare personala

Vă prezint mai jos cîteva probleme comune multora dintre noi care se pot rezolva cu ajutorul unui Consilier pentru Dezvoltare Personală :
1.  Sunt foarte deprimat (ă).
2. Sunt o persoană cam timida şi aş vrea să mă pot exterioriza mai mult , să îmi pot exprima stările, trăirile   ,sentimentele, etc..
3. Eu si soţia ne certam cam mult în ultimul timp şi nu ştiu cum să procedez pentru a pune capăt acestor certuri .
4. Mă pierd cu firea foarte uşor şi des cu copiii mei .
5. Din cauza stresului , fumez şi mananc prea mult.
6. Vreau să îmi găsesc un job care să mi se potrivească.
7. Nu mă pot regasi după o desparţire , divorţ.
8. Nu pot trece peste decesul unui membru al familiei mele ( apropiat ).
9. Vreau să îmi găsesc partenerul (a ) de viaţă .

Acestea sunt doar cîteva dintre problemele destul de des întilnite în viaţa de zi cu zi a noastră. Consilierii pentru Dezvoltare Personală sunt acele persoane formaţi profesional şi acreditaţi pentru a acorda consiliere personlă centrată pe problemele de zi cu zi din viaţa cotidiană o oamenilor.

Există o suprapunere destul de mare între consiliere şi psihoterapie. Atît consilierea cît şi psihoterapia sunt procese care folosesc aceleaşi metode teoretice şi care accentuează nevoia de a valoriza clientul ca persoană,pentru a le spori capacitatea de autoajutorare şi responsabilitate pentru propia persoană.

Consilierea se poate destinge de psihoterapie prin faptul ca psihoterapia are de-a face mai mult cu tulburări psihice decît consilierea ,psihoterapia este mai lunga, mai profundă ,asociată cu cadrul medical şi centrată pe deficienţe ,de vreme ce consilierea este centrată pe comportament normal, probleme cotidiene şi procesul de învăţare pentru a preveni repetarea problemelor prezente şi sporirea potenţialui mental.

Deci clientul va fi cel care va alege soluţia cea mai potrivită pentru a rezolva situaţia lui actuală ,evident cu sprijinul consilierului.

Modelul de Consiliere preferat de mine este următorul:
RELAŢIONARE ….adică se începe stabilirea unei relaţii de colaborare între noi. ÎNŢELEGEREA …. clarificarea şi extinderea situaţiei  problemă atît din partea consilierului cît şi a clientului. SCHIMBAREA …. asistarea clientului în schimbare astfel încît situaţia problemă să fie abordată mai eficient decăt în trecut şi rezolvată definitiv !
• Consiliere Individuală – şedinţe individuale în care prin folosirea tehnicilor specifice consilierii ajutam clientul să îşi rezolve situaţia problemă. Şedinţa durează 60 de minute.
• Consiliere maritală – şedinţe de cuplu în care se identifică problema, prin tehnici specifice consilierii după care se lucreaza împreună cu specialistul la soluţionarea problemei. Şedinţa durează 60 de minute.
• Consiliere adolescenţi – şedinţe individuale identificarea şi rezolvarea problemei prin tehnici specifice consilierii, sprijinirea adolescentului în descoperirea vieţii conform concepţiei şi valorilor lui. Şedinţa durează 60 de minute .
• Consiliere în Nutriţie şi Sport – şedinţe individuale în care prin technici specifice consilerii identificam probleme care au dus la creşterea sau scaderea în greutate ,la problemele de sănătate care au aparut ca urmare a sedentrismului şi a unei alimentaţii dezechilibrate. Şedinţa durează 60 de minute.
• Consiliere în Orientarea Profesională – descoperirea vocaţiei şi a talentului tău unic . Şedinţa individuală  durează 60 de minute.

UPDATE
Acest program este o premieră în România şi îmbină technici de spiritualitate cu programe de nutriţie şi exerciţii fizice. Aşa cum spune şi numele programului urmînd acest program îţi vei face un Update general,fizic şi mental reuşind să priveşti viaţa ta dintr-o perspectivă cu totul diferită de trecut.

Datorită diferitelor probleme ce apar în viaţa noastră sunt perioade cînd pur şi simplu  nu mai înţelegem ce se întimplă cu noi şi cu viaţa noastră. Acest program de recuperare fizico-emoţională a apărut tocmai din nevoia de a ne putea upgrada la noile cerinţe ale vieţii şi ale noastre în legatură cu noi şi cu viaţa noastră.

Programul cuprinde mai multe etape ,are o durată standard de 7 zile ,dar se poate prelungi la cerere. Cele mai profunde 7 zile din viaţa ta vor cuprinde :
a. technici de meditaţie
b. sedinţe de consiliere pe diferite probleme
c. tratamente cu bioenergie ( dacă situaţia o cere )
d. exerciţii fizice
e. masaj de relaxare şi terapeutic,reflexoterapie
f. noţiuni de nutrţie şi alimentaţie

Vei învăţa cum să elimini defintiv obiceiurile şi deprinderile nesănatoase din viaţa ta .
Un UPDATE general !

Mai multe detalii pe http://silvaultramind.com.ro